Sunday, November 7, 2010

Aku ingin mencintai-Mu



Bismillahirrahmanirrahim...

All praises to Allah who still give us a chance to live to be worship to Him...Indeed,we are nothing without His Love and Mercy ...


salaam to all..apa khabar? how are you? kaifa halukum?...sume sihat ker? Alhamdullah kalo sihat,saya nih xsihat pulak,bukan sakit fizikal tetapi sakit rohani, rasa kehilangan, kehilangan cinta Rabbi kerana cinta Manusia yang memusnahkan diri sendiri...terasa begitu jauh dari Nya... do pray for me, rasa begitu buruk diri ini sekarang,sehinggakan sahabat sendiri berkata "Ana rindukan Aisyah yang dulu..may Allah bless u enti.. " oh! me...apa dah jadi dengan kamu aisyah? cepat bangun,cepat bangun... muhasabah diri kamu,jangan jadi jahat kerana sekarang kamu sudah jahat dan semakin jahat....!!

ok cukup tentang tu..sekarang nak minta maaf lagi pada semua..tidak kira silent readers atau sesapa saja yang pernah masuk ke blog ni dan begitu terasa dengan entri saya sebelum ini.. wahh..begitu ramai yang sakit jiwa dengan entri itu..termasuk yang kat dalam dunia nyata,.memberi komen secara terus terang.. ok2,saya terima dan saya minta maaf pada semua.. memang tak semua lelaki jahat,dan perempuan pula tidak semuanya baik...segalanya terpulang kepada Iman masing-masing..bukankah hidup ini adalah ujian? dan apa yang saya tulis dalam entri tersebut adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri dan juga luahan dari jiwa saya..xde kena mengena dengan yang hidup mahupun yang mati....

once again,saya minta maaf pada encik2 sume,ok........ :)


*******************************


kata orang,hidup ini perlukan perancangan,baru boleh buat segala benda dengan teratur...erm but sometimes perancangan yang dibuat itu tidak dapat dilakukan dengan sebaiknya kerana perubahan-perubahan pada skrip kehidupan yang berlaku dan ianya tidak dirancang. walau apa pun, rancanglah hidup dan perjalanan hidup kita sebaik-baiknya walaupun Allah saja yang boleh menentukan perancangan itu,dapat dilakukan atau tidak..jika apa-apa yang berlaku terhadap diri sendiri adalah keluar dari perancangan yang telah dibuat,terimalah seadanya perancangan dari Allah itu kerana Dia adalah Maha Perancang yang terbaik..

"Manusia hanya merancang,Allah yang menentukan
dan jika sesuatu berlaku diluar dari perancangan mu, maka yakinlah dengan ketentuan Allah itu kerana Dia itu Maha Perancang,dan Dia itu lebih tahu,apa perancangan yang begitu sesuai untukmu"



bukan apa sebenarnya,saya tiba-tiba bercakap soal perancangan ni sebab sejak akhir-akhir ini, begitu banyak perancangan-perancangan yang saya buat tidak dapat dilakukan dan Dia yang Maha Perancang itu,merancang segala sesuatu yang begitu baik untuk diri ini....sejak akhir-akhir ini...

begitu terasa kasih dan sayangNya itu,walaupun diri ini rasa tak layak je untuk dapat semuanya...

terima kasih Allah........................ ;))






Tuhan betapa aku malu atas semua yang kau beri
Padahal diriku terlalu sering membuatMu kecewa
Entah mungkin karena ku terlena sementara Engkau beri
Aku kesempatan berulangkali agar aku kembali

Dalam fitrahku sebagai manusia untuk menghambakanMu
Betapa tak ada apa-apanya aku dihadapanMu

Aku ingin mencintaiMu setulusnya
Sebenar-benar aku cinta
Dalam doa dalam ucapan dalam setiap langkahku
Aku ingin mendekatiMu selamanya sehina apapun diriku
Kuberharap untuk bertemu denganMu yaa Rabbi



**************************


note : 3 minggu lagi FINAL....chayok2 aisyah!sy yakin kamu boleh............ :)





4 comments:

Shinichi said...

aisyah...kite hamba yg lemah...aku pn ingin disisimu dan disisiNYA...
hope we always pray 4 HIM so we get barakallah..amin

bagiang_ladiez said...

kita hanya mampu berdoa tuk mendapat yang terbaik tuk diri kita sebagai hamba allah yang lemah.... n tawakal dengan usaha yang telah d lakukan..anda mampu...

bagiang_ladiez said...

banyak kn berdoa kpd allah untuk mendapatkn yang terbaik untuk diri sndri.... sedar la bahawa kita insanyg lemah + hina... dn sentiasa memerlukn petunujknya...dan tawakal la ats segala yg d usahkn..semoga mendpt keredhaNYA....chayuok...4 final...

Perindu_Ilahi said...

tima kasih sume....soga Redha dan kasih-sayang Allah sentiasa bersama kita...