Tuesday, July 30, 2013

Going back to where i belong


..but my instinct said , we will meet again, someday...insya Allah..insya Allah

....

Thursday, June 20, 2013

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone


Assalamalaikum~

baru selesai buat design utk pakej spa..
dan lepas ni akan sambung pulak buat design untuk banner butik n spa
sambung lagi buat design gambar utk produk syarikat ni

esok insya Allah akan ikut bos ke alor setaq, kena jadi photograper (baca:tukang amek gambaq x bertauliah..hihi) utk even dengan rtm

aku tukang amek gamba je .. hbs tu sape yg nak amek gamba aku pulak ?? wuwuwu...


                                 
                                                                Page 1 
                               

                                 
page 2


aku pakai cmyk sbb nak print.. bila upload colour dia lari ...sbnrnya pink hitam nieh


ok, stop pasal kerja ..



-----------------------------------------



aku rasa dalam hidup aku ni, aku akan ikut jejak langkah adik aku dalam befikir, berfikir tentang benda macam tu maksud aku.. take it easy saja.

sebab aku tak mahu nanti ada sakit hati
sebab aku tak mahu nanti ada rasa cemburu
sebab aku tak mahu nanti ada rasa kecewa ,
bila dia pergi ke lain hati.

sekarang mungkin tak, mungkin dia takkan pergi ke hati yang lain, tapi suatu hari nanti, siapa tahu??

jadi, menolak adalah cara yang terbaik..

"kalau ada jodoh..jumpa jugak tu" <-- ..="" ayat="" color="#800080" font="" hati="" pujuk="">

aku tak mahu jadi macam dulu ..

sebab hati aku ni, terlalu berharga untuk kecewa sekali lagi
sebab hati aku ni, terlalu berharga untuk disakiti sekali lagi

ok, stop thinking to much,

and let's continue to be friend :)

kita tak tahu jodoh kita siapa...
bercinta 10tahun pon lom tentu kawen...kan kan..


jom, layan lagu ni sat..




What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone

indeed, kita tak pernah sendiri pun kan...

Allah tu sentiasa ada...temankan kita
cuma kita saja yang ego tak mahu pergi pada Dia

#muhasabah ..


Monday, June 17, 2013

jiwa kepenatan



Assalam..

apapun yg kau miliki, siapapun yg kau sayangi, apapun yg kau terima..always Love Allah more,
kau takkan rugi, percayalah!


--------------------------------------------------


ke-penat-an . ke-stress- an . ke-rindu-an .

itulah antara benda yg aku rasa tiap hari . bukan nak mengeluh , tapi meluah .. biasalah manusia, kan.. huhu..
apapun, whatever happend, life goes on rite..

aku kat sini, sekejap saja.. hanya 6 bulan jika dibandingkan dengan kat kelantan dulu..dulu 3 tahun kat sana, kat sini pula 6 bulan saja tapi terlalu banyak benda yang aku belajar kat sini

tentang sifat perangai manusia

tentang jenis2 kawan

terlalu banyak benda yang Allah bg aku belajar kat sini...

semua tu buatkan aku lebih matang...ada hikmah semua ni, aku yakin :)


** jiwa dah penat.. hati dah penat..mata pun dah penat..lain kali saja sambung entri ini

***sebenarnya nak tulis panjang2 tapi hilang mood, hilang idea...

jom..layan lagu ni dlu...jiwang sat... ;)



Dihuni rasa rindu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
Hanya aku

Dingin rasa kasihmu
Bagai bintang bersemi
Rindu janji bicara
Kekal selamanya
Walau sekadar mimpi
Tak pernah ku peduli
Selamanya kan ku pasti merindui dirimu
Hanya aku


Saturday, May 18, 2013

marilah kita belajar untuk selalu bersangka baik


Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum




tazkirah ringkas hari ini.

peringatan untuk diri aku sendiri sebenarnya

bersangka baik. kadang-kadang memang susah, apatah lagi kepada manusia apabila manusia itu melakukan sesuatu yang boleh membuatkan kita bersangka buruk kepadanya

tapi walaupun sukar kita masih boleh mengajar diri untuk bersangka baik, tidak kira kepada manusia, mahupun kepada Allah.

bersangka baik  ni bagus sebenarnya, ia akan membuat jiwa kita lagi tenang.. so bila ada sesuatu situasi yang boleh menyebabkan kita bersangka buruk kepada manusia lain, cepat-cepatlah beristighfar dan bersangka baik....jangan biarkan diri selalu bersangka buruk kerana ia akan menghilangkan ketenagan hidup kita

Allah telah berfirman yang bermasud :

"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa. Dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang. Dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain..."
(Surah al-Hujurat, ayat 12)

akhir kata, segala yang baik itu datangnya dari Allah..dan segala yang buruk itu datangnya dari diri saya sendiri

wallahu'Alam


Sunday, May 12, 2013

sampai bila-bila pun kita takkan dapat puaskan hati semua manusia


sampai bila-bila pun kita takkan dapat puaskan hati semua manusia
kan?
dan sampai bila-bila pun akan ada manusia yang kurang senang dengan diri kita
kan? kan? ..kan?

okfine.agak banyak kan disitu.

manusia,
akan ada yang suka kita, dan akan ada yang benci kita juga
biasalah tu kan..well, we not even like anybody, rite .
kita pun bukannya suka semua org, jadi tak pelik la jika ada yang tak suka kita

so jangan fikir banyak sangat
just live ur life just the way u r..
whatever people think 'bout you, it's not ur problem
they might be wrong or right 'bout what they think
biarkan saja..biarkan saja

pekakkan telinga ..

aku hidup untuk diri aku, untuk tuhan aku, dan tuhan kamu juga.. tuhan kita sama
janganlah banyak bersangka buruk antara satu sama lain

accept each other..complete each other
and try to understand other

aku tahu yang sometimes kata-kata aku selalu mem-perli  diriku sendiri
but well, i just try to do what im said

mungkin aku tak sempurna
bukan mungkin tapi memang..tak sempurna
so if i did something wrong..something that make you feel bad
or make u angry
or make u sad
or make u disappointed
or make u feel something that i didn't know,
please let me know

aku terima jika orang nak tegur
atau nak bagi nasihat
atau nak marah sekalipun

tapi tolonglah
gunakan cara yang sepatutnya

berhemah mungkin
berhikmah

jangan nak marah sangat
orang pun tak suka mcm tu

hmm..dah la..

lain kali aku update lagi

okbai


Tuesday, April 2, 2013

it feels so good ^_^




time's healing, they said.
time heals all wound, they said
time will help you to forget something that once you feel that you cannot forget
time will give some courage to do something that once you feel that you not able to do

and now, the time comes to me
help me to forget all that i want
the pain is still its not like before
it's healing

feel better rite now
seems like i didn't remember him anymore
i didn't longing to him anymore
no
not
not now and forever, insya Allah


i hope that it will be like that forever
it feels so good
thanks for everythings, Allah


-pelangi belum muncul, tapi hujan sudah berhenti-
feel soooo gud
thanks Allah
:)








Tuesday, March 19, 2013

jangan mengumpat


Bismillah and Assalamualaikum

so this is a simple reminder from me, for me, for you, for us..especially for hawa.
bukan nak bagi ceramah, but just wanna give some reminder and something to reflect for us.

Jangan kita terlalu memandang keburukan dan kelemahan pada diri orang lain sehingga kita tidak lagi melihat kebaikan pada dirinya.

satu jari tunjuk pada orang, jari yang lain akan tunjuk pada diri sendiri. jangan nanti sampai Allah uji sehingga kita melakukan perkara  yang lebih teruk dari orang yang kita perkatakan.

sekarang kau mengata dia melakukan itu dan ini-ini dan itu..jangan sampai nanti kau akan lakukan perkara tersebut dengan lebih teruk lagi. ujian Allah boleh datang bila-bila masa.

jaga lidah. jaga percakapan. jangan terlalu mengata, berkata-kata. especially for kaum hawa

this is a reminder for myself too.. peringatan untuk diri aku juga sebab aku pun sometimes do the same thing. makan daging saudara sendiri. sedap,kan? sampaikan malaikat belah kanan pun dok relek je tak buat kerja, tapi malaikat sebelah kiri sentiasa busy sbb kita selalu buat perkara jahat. dosa. buruk. teruk.

cikgu saya kata "kesedaran itu bagus...tapi kesedaran dengan niat untuk berubah itu lagi bagus.."

kita selalu ada kesedaran, but we keep do the same mistakes again, again and again...sebab kita manusia. 
manusia itu sifatnya mudah lupa dan leka.




do remind each other.. iman kita turun naik. :)

peace no war..Assalamualaikum... ^_^



Tuesday, February 12, 2013

feb 2013


Bismillah..

Assalamualaikum

so this is the second entry for 2013

13 in february

since 29 jan 2013, i started my INSEP's training at sungai petani, kedah . i took computer network security course. hope that everything will run smoothly here. really want to gain a knowledge  as much as i can

do pray for me , ea.. :)

Thursday, January 10, 2013

#random1 : setiap gambar, ada cerita ...


with the name of Allah..




..................o0o................


i draw you with my tears,
i etch you in my heart
even if you are at the end of the world
you are the person i can't forget

..................o0o................






so tonight, I have some desire to write something in my blog...but as i start to write..I lost my idea..huhu.. so here, I just put some picture that full of story behind :)

1. memoria as a student ~

my luvly friends I ... when we're student, a looong loooong time before (ececece bunyik mcm dah lama padahal baru jer tahun lepas abis study :D )
I luv this combination of pic...full of memories.. kinda miss them.huhu






2. A cute cake wedding's doll 

...from my cousin's wedding...so cute, rite.. the female doll wearing hijab... :)





3. my luvly mum...

she likes pink..she likes flower..she likes roses ...  :)
i miss her.. 








4. The Family United's mags... hehe

I just found this edited pic in my external hard disk a few minute ago... dah lama da edit ni...2010 xsilap.... sedih tgk gamba ni..ada gamba arwah ayah .. moga Allah tempatkan beliau dalam kalangan org2 yg beriman.. ..




4. Just me being me

this picture taken during my convocation day...before going to Utm 


:)