Friday, January 20, 2012

kadang-kadang







kadang-kadang.. kita akan rasa macam ni  

Selepas rasa macam ni







dan adakalanya pula....

kita akan rasa macam ni



setelah hadirnya rasa ini



dan ada juga masanya, kedua-duanya hadir secara serentak.. 

seperti ini



Namun, walau apapun yang terjadi, tak kira semasa kita sedang dalam keadaan 

 ataupun 


kita kene ingat satu perkara,

kena ingat selalu bahawa 

kedua-duanya adalah datang dari DIA yang Maha Pencipta,



dengan HIKMAH yang tanpa kita sedari

so....

Always be Positive dengan segala rasa yang kau rasa kerana segalanya akan berlalu :)

SABAR dan YAKIN bahawa segalanya akan kembali seperti biasa, EVERYTHING will be FINE..


 Karena sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan . sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.
(Surah Al-Insyirah ayat 5 dan 6)


------------------------- o0o-------------------------

p/s: adapun hati ini,tersangatlah T_T...sekadar memujuk hati sendiri :D




Thursday, January 19, 2012

tulis padam..tulis padam...



Assalamualaikum.

tulis padam...tulis padam..tulis padam... begitu je la keja aku. nak tulis something, tapi tak tahu nak mulakan macam mana. nak bagitahu something, tak tahu nak buat ayat macam mana... wowowo..ape aku merapu ni -_-

ook..so today, start today cuti pertengahan semester ataupun mid sem break dah bermula..saaaampailah 28 jan nanti..agak lama jugalah.. most of my housemate dah balik dan tinggallah kami berempat sajaa...

hajat dihati mestilah nak balik, nak balik kampung naik kura2 fly mahupun awan terbang namun apakan daya bajet tidak mencukupi untukku pulang ke sana, so aku dan 3 orang lagi housemate aku pun akan bercuti kat kampung kawan aku ni,kawan kami..err, maksud aku housemate kami juga.. dia ni orang penang so kami akan balik penang laaaa..yahooo!! balik kampung....la sgt ..huhu

tapi kan,sebenarnya best juga tak balik kampung sendiri, sbb dapat jalan2 tengok tempat orang..hehe..lagipun aku dah semester akhir, lepas ni tak tahu bila lagi boleh jejak tempat ni bila dah habis study..sob3..syahduh lak rase..huhu



p/s : imhsm....imhsm..imhsm.. :'(

Friday, January 6, 2012

Jangan ingatkan aku.....



tolong jangan ingatkan aku..


sedar tak sedar, dah hampir 3 tahun berasa disini..


sedar tak sedar, dah semester akhir disini, 


sedar tak sedar, persinggahan disini hampir berakhir..


dan tolong, tolong jangan ingatkan aku semua itu..


it makes me sad... so SAD...




disinilah,


aku bertemu dengan kawan.. yup, kawan baru.. bermacam-macam ragam


disinilah,


aku belajar mencari identiti sendiri, walaupun kini pencarian itu belum berakhir lagi..


disinilah


aku belajar banyak benda, mengubah dan memperbaiki kelemahan-kelemahan diri..


dan disinilah juga

aku bertemu dengan dia dan dia yang memberiku pelbagai rasa...




tempat ini, akan aku rindui....




......................








~ mode syahdu.. kawan2 pun asyik ckp dah sem akhir..sem akhir..akhir.. :(







Tuesday, January 3, 2012

usia dan tanggungjawab


Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum

warning : ini hanya entri santai, sekadar perkongsian perjalanan hidup sendiri...~ maafkan salah dan silap


aku, sekadar memujuk hati sendiri. akhir-akhir ini banyak kejadian-kejadian yang berlaku dalam hidup aku.. banyak duka dari suka.. banyak tangisan dari ketawa, tangisan yang hanya tertahan dihati, sukar untuk diluah..

hari ni 4 januari 2012... tak sedar masa berlalu..terlalu cepat dan terlalu cepat.. tahun ini, insya Allah umur berkurang lagi setahun.. umur berkurang tetapi nilainya bertambah..ya Allah, berikanlah aku kekuatan, semakin banyak ujian yang Engkau berikan, jangan saja mengujiku diluar batas kemampuanku,ya Rabb~





semester akhir ini aku ambil 6 subjek... disaat kawan-kawan lain hanya mengambil 5 subjek saja..apapun Alhamdulillah, dah dapat terima setakat ini, walaupun still lagi rasa sebak dan terrr-nangis sebelum masuk ke kelas yang terpaksa ulang itu.. rasa malu dengan kawan-kawan pun ada (they said that i'm so emo...ok,it's me, it's me, ok...sob3..)

dalam 6 subjek ni, ada satu subjek yang kelas malam.sahaja. setiap malam isnin dan ...malam selasa (kelas ganti) ..

semoga dipermudahkan semua... semester ini harap dapat naikkan lagi pointer..

ya Allah,permudahkan lah, jangan Engkau Susahkan,ya Rabb~



masa depan?err..