Wednesday, February 29, 2012

hari ke 5, bulan ke 10


bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum

hari ini, 1 mac 2012...hari ke 5, bulan ke 10 ...

dah berakhir da.

thanks for everything

sakit memang, pedih pun memang.

tapi aku yakin, someone better is waiting for me..

sesungguhnya, perancangan Allah jugalah yang paling terbaik...

everything happen for a reason....

everything will be fine, insya Allah

keep smiling, keep living...live your life~




p/s:  this post, just a reminder for me, that everything's over..
p/ss : i got sooooooo many pengajaran from this situation... :)


Monday, February 20, 2012

Just Take it EASY!


kerana Allah takkan menguji diluar batas kemampuan hambaNya
kerana setiap ujian yang Allah berikan adalah untuk menaikkan darjat seseorang hamba itu disisNya, dan
kerana Allah takkan pernah menzalimi hamba2Nya melainkan mereka yang menzalimi diri mereka sendiri




Bismillah...
Assalamualaikum

just take it Easy! Aku cakap pada diriku sendiri. berkali-kali aku ingatkan kerana aku bukanlah seorang yang boleh tenang dalam setiap perkara, maksud aku apabila ada sesuatu yang tidak terjangka terjadi..

dua hari yang lepas , baru sahaja selesai program perkampungan ict di felda kemahang tanah merah.. penat pun belum habis, ada pula program baru, kat sekitar johor dan kl, esok..hingga jumaat nanti insya Allah..

test math, test pap, test linux......rk, vb...........semuanya sangatlah memenatkan. ditambah lagi dengan penat hati, penat jiwa dengan 'insan itu'..huuu lagilah bertambah-tambah rasa..rasa nak nangis pun ada. penat dengan semua ini.. i'm tired and sooooooooooooo tired..

ya Allah, permudahkan lah urusan ak, dan jangan Engkau susahkan... ~

dia yang terlalu sukar untuk ditinggalkan
dia yang terlalu lembut untuk disakitkan,
dia yang terlalu dirindu untuk dilepaskan...


p/s : hope that everything will be fine...will be fine again..........
p/ss : perjalanan ini hampir berakhir,walau bukan selamanya tetapi sekurang-kurangnya buat masa ini.. :)
p/sss : Lastly, reminder for myself,  Everything will be fine, insya Allah......... yakin3 :D