Monday, May 26, 2014

stay strong... everything will be fine




                                     
                             



bismillah

semakin meningkat dewasa, semakin banyak cabaran dan dugaan yang "terpaksa" kita hadapi dalam hidup ini.. dan pada setiap cabaran dan dugaan tu akan menguji sejauh mana kekuatan hati kita..

Allah uji sebab kita mampu untuk menghadapinya
Allah uji sebab Allah sayang
Allah uji sebab Allah nak kita bertambah matang mengharungi hidup ini.

sejak aku sambung belajar ke peringkat degree ni, semakin banyak la dugaan dan cabaran..aku tahu semua ini untuk menguji kekuatan hati aku juga..Allah nak aku perbaiki diri.. mungkin sebelum ni banyak sangat buat dosa sampai kena uji dengan pelbagai dugaan... mungkin Allah nak aku jadi someone yang lebih baik lagi.. sebab tu Allah uji dengan pelbagai dugaan..

dulu masa semester 1 kat sini, semuanya ok..belajar pun semangat ja.. tapi bila dah masuk semester 2 ni, semakin banyak cabarannya..subjek pun semakin susah..kelas pun banyak yang ponteng sebab masalah yang entah apaper.. smuanya atas diri sendiri saja..

dan baru2 ni , permohonan aku utk tinggal asrama pada tahun ke2 pengajian nanti ditolak... ditolak..huuuuu... nak buat macaam manaa...dahlah asrama aku tak dapat, umah sewa pun tak ada lagi..
jadi sekarang baru nak mencari..


tarik nafas, hembus...
tarik nafas, hembus...

sabar aisya,sabar...
telah banyak yang engkau lalui kan..
jadi janganlah berputus asa...
Allah nak engkau menjadi lebih baik
Allah nak kuatkan lagi jiwa engkau
Allah nak engkau muhasabah lagi diri kau
be a better muslimah
be a better you
perbaikilah diri
insha Allah everything will be fine

walaupun terpaksa berpisah dengan kawan sebab tak dapat asrama
insha Allah segalanya akan indah juga pada waktunya
insha Allah sedikit masa nanti engkau akan dapat umah sewa punya
walaupun dengan kwan2 lain..heee..

bukan engkau tak pernah lalui situai "tak best" seperti ini...
pernah saja kan/?
tapi insha Allah engkau mampu menghadapinya...

Always bersangka baik dengan Allah ya aisyah..
insha Allah..segalanya akan baik2 saja...
everything will be fine
everthing will be fine
everything will be fine..

INSYA ALLAH...


Allah uji sebab Allah sayang :)

be strong!!

:')


Sunday, May 25, 2014

Jiwa keletihan



                        
                                                                  letih.                                                        






aku rasa, aku ni tak habis-habis dengan jiwa keletihan aku
jiwa letih, hati letih, fikiran letih..maka anggota fizikal pun turut terasa letihnya

aku ada satu sifat dimana pabila aku tiada mood nak bercakap dengan sesiapa, aku akan diam saja. diam dan buat hal aku sendiri. aku dengan dunia aku saja. dan aku bahagia seperti itu.

namun ada pula manusia-manusia yg salah faham sampai fikir aku sedang marah or bad mood. hmm..tolonglah. selalu fikir yang bukan-bukan sampai aku yg tak rasa apa-apa boleh jadi bad mood pulak lahaii..

blog ni, dah lama sangat tak update
hilang suda semangat yang ada dulu
macam mana ya..org yg keep writing everyday..everyweek or every month ka..yg konsisten menulis blog.. hmm..bagi aku manusia2 yg mcam tu, mereka mempunyai hidup yg "happy sokmo"..interesting.. banyak benda menarik yang mereka boleh kongsikan..tak hairanlah boleh update selalu.. mereka gembira, orang lain pon gumbira juga..

sedangkan hidup aku ni tak sehebat hidup mereka..tak da benda yang menarik utk dikongsikan selalu..yang ada hanya cerita tak best yang aku sendiri pun sudah keletihan.

letih dengan hidup sendiri
letih dengan segala-galanya

tapi takpalah..everything will be fine fine fine fineeee

segalanya akan indah pada waktunya....