Thursday, June 20, 2013

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone


Assalamalaikum~

baru selesai buat design utk pakej spa..
dan lepas ni akan sambung pulak buat design untuk banner butik n spa
sambung lagi buat design gambar utk produk syarikat ni

esok insya Allah akan ikut bos ke alor setaq, kena jadi photograper (baca:tukang amek gambaq x bertauliah..hihi) utk even dengan rtm

aku tukang amek gamba je .. hbs tu sape yg nak amek gamba aku pulak ?? wuwuwu...


                                 
                                                                Page 1 
                               

                                 
page 2


aku pakai cmyk sbb nak print.. bila upload colour dia lari ...sbnrnya pink hitam nieh


ok, stop pasal kerja ..



-----------------------------------------



aku rasa dalam hidup aku ni, aku akan ikut jejak langkah adik aku dalam befikir, berfikir tentang benda macam tu maksud aku.. take it easy saja.

sebab aku tak mahu nanti ada sakit hati
sebab aku tak mahu nanti ada rasa cemburu
sebab aku tak mahu nanti ada rasa kecewa ,
bila dia pergi ke lain hati.

sekarang mungkin tak, mungkin dia takkan pergi ke hati yang lain, tapi suatu hari nanti, siapa tahu??

jadi, menolak adalah cara yang terbaik..

"kalau ada jodoh..jumpa jugak tu" <-- ..="" ayat="" color="#800080" font="" hati="" pujuk="">

aku tak mahu jadi macam dulu ..

sebab hati aku ni, terlalu berharga untuk kecewa sekali lagi
sebab hati aku ni, terlalu berharga untuk disakiti sekali lagi

ok, stop thinking to much,

and let's continue to be friend :)

kita tak tahu jodoh kita siapa...
bercinta 10tahun pon lom tentu kawen...kan kan..


jom, layan lagu ni sat..




What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone

indeed, kita tak pernah sendiri pun kan...

Allah tu sentiasa ada...temankan kita
cuma kita saja yang ego tak mahu pergi pada Dia

#muhasabah ..


Monday, June 17, 2013

jiwa kepenatan



Assalam..

apapun yg kau miliki, siapapun yg kau sayangi, apapun yg kau terima..always Love Allah more,
kau takkan rugi, percayalah!


--------------------------------------------------


ke-penat-an . ke-stress- an . ke-rindu-an .

itulah antara benda yg aku rasa tiap hari . bukan nak mengeluh , tapi meluah .. biasalah manusia, kan.. huhu..
apapun, whatever happend, life goes on rite..

aku kat sini, sekejap saja.. hanya 6 bulan jika dibandingkan dengan kat kelantan dulu..dulu 3 tahun kat sana, kat sini pula 6 bulan saja tapi terlalu banyak benda yang aku belajar kat sini

tentang sifat perangai manusia

tentang jenis2 kawan

terlalu banyak benda yang Allah bg aku belajar kat sini...

semua tu buatkan aku lebih matang...ada hikmah semua ni, aku yakin :)


** jiwa dah penat.. hati dah penat..mata pun dah penat..lain kali saja sambung entri ini

***sebenarnya nak tulis panjang2 tapi hilang mood, hilang idea...

jom..layan lagu ni dlu...jiwang sat... ;)



Dihuni rasa rindu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
Hanya aku

Dingin rasa kasihmu
Bagai bintang bersemi
Rindu janji bicara
Kekal selamanya
Walau sekadar mimpi
Tak pernah ku peduli
Selamanya kan ku pasti merindui dirimu
Hanya aku