Sunday, May 22, 2011

satu dua kata, tentang cinta dan CINTA ~




ayu : enti, ada tak orang yang enti rasa, enti suka kat dia sekarang ni.

ana : err..(speechless) ada, kot.

ayu : ok, ada tak orang yang enti rasa, dia suka kat enti?

ana : errm...ada,kot.

ayu : enti ada couple tak sekarang nih?

ana : erk..(one again,i'm speechless) .. xde..

ayu : sebenarnya ana rasa sunyi...and yet,sometimes ana rasa jeles

ana : with?

ayu : kawan-kawan lain...yang masing-masing ada couple..ada pasangan, hari-hari ada yang care..ana nih pulak,xde sesapa.

ana : ..............

ayu : enti, ada tak kawan-kawan enti yang ada couple?

ana : ermm..ada je

ayu : jadi, enti pernah rasa macam yang ana rasa

ana : oh...itu peeeerrnah.. yup!sebagai manusia yang normal,of coz la pernah..huhu

ayu : so, apa pandangan enti

ana : pandangan.. erm, why should kita rasa sunyi macam tuh? bukankah ada benda lain, maksud ana ada banyak lagi "cinta" lain kat atas dunia ni yang boleh menghilangkan perasaan sunyi itu.

ayu : contoh ?

ana : cinta keluarga,kawan-kawan..pelajaran,cita-cita.. erm, cinta disini maksudnya kasih dan sayang. dan yang paling penting cinta Allah..



yup! cinta Allah


takde cinta?
takde couple?
rasa sunyi?
rasa sepi?
rasa jeles tengok kawan-kawan lain sibuk dengan bf/gf masing-masing?

jangan,jangan! cinta sebegitu hanya hanya menyesakkan saja. hanya keindahan fatamorgana yang ada disitu.. apa yang penting cinta Ilahi, apa yang Dia beri, lebih daripada apa yang kau perlu.

jeles tengok orang lain, sebab bf/gf dia hari-hari care tentang dia?
don't! sebab Allah care dengan kau lebih dari itu. Allah care tentang kau setiap masa...

kau malas,
kau rajin,
kau jelek,
kau cantik,
kau tinngi,
kau pendek,
kau gemuk,
kau kurus,
kau islam,
kau bukan islam,
Allah tenta beri rezeki untukmu
Dia beri udara percuma untuk kau bernafas
Dia beri kau nikmat mata agar kau boleh melihat dengan percuma,
lagi? Dia berikan kau nikmat untuk merasa, berkata-kata dan seterusnya melontarkan idea.

Dia berikan kau macam-macam

so, why should you feeling lonely when you didn't have bf/gf such your friends? keep strong my, dear, jalan yang benar dihadapanMu

He loves you ^^




so lets say.... I LOVE ALLAH ^^




note : doakan final aku eh ^^

No comments: